Mercedes GLC Forum banner

Syczenie z pedału hamulca po zwolnieniu - Mercedes GLC 300 AMG premium plus (model 2020)

16K views 15 replies 9 participants last post by  mrrosado  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Ostatnio napotkałem problem z moim GLC 300, który został kupiony jako nowy w 2020 roku.
Rozwinął się problem, że po zwolnieniu pedału hamulca z pedału hamulca dochodzi syczący dźwięk - podobny do wycieku próżni.
Hałas jest bardzo denerwujący.
Zabrałem samochód do serwisu Mercedesa w listopadzie ubiegłego roku; sprawdzili i powiedzieli, że z samochodem wszystko w porządku.
Byłem trochę zirytowany, ponieważ wyraźnie coś jest nie tak.
Ten serwis nie jest moim zwykłym dealerem; musiałem tam pojechać, ponieważ u mojego zwykłego dealera Mercedesa nie było wolnych terminów.

Czy ktoś tego doświadczył?
Samochód jest nadal na gwarancji; planuję zabrać go do mojego zwykłego dealera w przyszłym tygodniu wraz z serwisem.
Szukając w internecie, widzę kilka postów na ten temat.

Wszelkie szczegóły na ten temat są bardzo mile widziane!

#3 ·
Witajcie wszyscy,

Niedawno napotkałem problem z moim GLC 300, który został zakupiony jako nowy w 2020 roku.
Rozwinął się problem, że po zwolnieniu pedału hamulca dochodzi syczący dźwięk z pedału hamulca - podobny do wycieku próżniowego.
Ten hałas jest bardzo irytujący.
Zabrałem samochód do serwisu Mercedesa w listopadzie ubiegłego roku; sprawdzili i powiedzieli, że z samochodem wszystko w porządku. Byłem trochę zdenerwowany, ponieważ wyraźnie coś jest nie tak.
Ten serwis nie jest moim zwykłym dealerem; musiałem tam pojechać, ponieważ u mojego zwykłego dealera Mercedesa nie było wolnych terminów.

Czy ktoś tego doświadczył? Samochód jest nadal na gwarancji; planuję zabrać go do mojego zwykłego dealera w przyszłym tygodniu wraz z serwisem.

Wyszukując w sieci, widzę kilka postów na ten temat.

Wszelkie szczegóły na ten temat są bardzo mile widziane!
Mam ten sam problem GLC 300 2018. Dzieje się to po około 15 minutach jazdy i tylko gdy jest ciepło/powyżej 70 F na zewnątrz.
Byłem u dealera dwa razy, nic nie znaleźli.

#6 ·
Tak, dokładnie... pojawia się po 15 minutach jazdy, a syczenie nasila się im dalej jedziesz... Spotkałem się z opiniami, że to wyciek powietrza ze wspomagania hamulców... Raz zabrałem samochód do dealera, sprawdzili i powiedzieli, że wszystko w porządku... ale wierzę, że coś jest nie tak.

#8 ·
Mój samochód jest nadal na gwarancji i jeśli coś jest nie tak ze wspomaganiem hamulców, to prawdopodobnie kosztowna naprawa... Chcę to zrobić teraz, zanim wygaśnie gwarancja.
Ale nie jestem zadowolony z traktowania przez dealerów Mercedesa. Zabrałem dziś swój samochód na coroczny przegląd i chcę, żeby jeszcze raz przyjrzeli się tej kwestii.

#10 ·
Tak, zdecydowanie pochodzi z pedału hamulca i kiedy pedał zostaje zwolniony... generalnie hałas pojawia się po 15 minutach jazdy, a syczenie nasila się wraz z dalszą jazdą.

Jest kilka postów w sieci... dotyczących tego...
Ostatnio również odczułem nagłą utratę mocy podczas przyspieszania ze startu zatrzymanego, patrząc na niektóre blogi w sieci, oba te problemy są ze sobą powiązane.

Natknąłem się na to, że niektórzy mówią, że to wyciek powietrza ze wspomagania hamulców...
Zabrałem dziś samochód do dealera... Zobaczymy, co powiedzą.

#12 ·
Też mam ten dźwięk. Mój to 2020 GLC 300 i syczenie nie jest stałe. Wydaje się losowe. Potem, gdy naciskam pedał hamulca, właśnie odkryłem, że ustaje. Co to jest??
Witaj,
To zdecydowanie wczesne oznaki awarii wspomagania hamulców. Mój został w końcu wymieniony w zeszłym miesiącu w ramach gwarancji. Mam ten sam model co Ty, GLC 300, kupiony w marcu 2020 roku.
Samochód przejechał tylko 4500 mil, kiedy problem zaczął się pod koniec zeszłego roku. Szokująco słaba jakość i wydaje się, że to szerszy problem, ponieważ wiele osób tego doświadcza.
Udało mi się również porozmawiać z starszym technikiem MB i powiedział, że wymienił kilka z nich.
Cześć, właśnie odebrałem hybrydę 2021 GLC300e i zauważyłem czasami hałas, gdy przenoszę stopę na pedał przyspieszenia? Nie miałem tego w moim ostatnim GLC. Czy na pewno dochodzi to z pedału hamulca? Jamie
Zleć wymianę w ramach gwarancji szybko....w przeciwnym razie będzie to kosztowne!

Pozdrawiam

#13 ·
Czy problem został naprawiony po wymianie wspomagania hamulców? Mój glc250 ma ten sam problem, ale gwarancja wygasła.
Cześć, To zdecydowanie wczesne objawy uszkodzenia wspomagania hamulców. Mój został w końcu wymieniony w zeszłym miesiącu w ramach gwarancji. Mam ten sam model co Ty, GLC 300 kupiony w marcu 2020 roku. Samochód przejechał tylko 4500 mil, kiedy problem zaczął się pod koniec zeszłego roku. Szokująco słaba jakość i wydaje się, że to szerszy problem, ponieważ wiele osób tego doświadcza. Udało mi się również porozmawiać z starszym technikiem MB i powiedział, że wymienił kilka z nich.

#15 ·
Cześć wszystkim, moje GLC coupe z 2020 roku również wydaje ten sam dźwięk - syczenie/dźwięk powietrza podczas wciskania hamulców. Zabierałem go do 2 warsztatów i nie mogli znaleźć żadnych usterek, chociaż wiem, że ten dźwięk nie jest normalny! Czy ktoś znalazł rozwiązanie?

#16 ·
Właśnie wymieniono mi wspomaganie hamulców w ramach gwarancji z powodu dokładnie tego samego problemu. Musiałem nagrać film, żeby w końcu podjęli działanie. Początkowo próbowali mi wmówić, że to normalne, a nawet sprowadzili samochód innego klienta, żeby pokazać mi ten sam dźwięk. Mimo to luksusowy pojazd nie powinien wydawać takich dźwięków. Teraz, po zamontowaniu nowego wspomagania, nic nie słyszę.