Mercedes GLC Forum banner
21 - 31 of 40 Posts
Miałem dziś stracha, kiedy zauważyłem, że mój ekran poleceń w moim GCL 300 z 2019 roku zrobił się czarny. Kiedy wrzuciłem samochód w bieg wsteczny, wszystko działało dobrze, ale kiedy zacząłem jechać, ekran nawigacji, ekran radia i ekran multimediów były czarne. Kiedy kilka minut później wróciłem do domu, kilka razy włączyłem i wyłączyłem mojego SUV-a i za każdym razem był czarny. Jedyny raz, kiedy ekran się włączył, było to, gdy nacisnąłem 360 stopni FOV lub wrzuciłem samochód w bieg wsteczny. To powiedziało mi, że ekran działał, tylko coś innego nie działało. Poszedłem online, żeby zobaczyć, czy ktoś inny ma podobny problem. Na MBworld znalazłem na ten temat wątek. Ktoś wspomniał, że przycisk głośności działa również jako przycisk zasilania. Wróciłem do SUV-a, włączyłem go i spróbowałem. Znowu nie działało. Przez chwilę myślałem, że może będę musiał zabrać mojego nowego Benza do serwisu. Potem przyjrzałem się układowi konsoli w pobliżu podłokietnika i zobaczyłem, że jest tam przycisk zasilania. Nacisnąłem go i zadziałało. Ekran poleceń ożył. Do tej pory nie zauważyłem, że jest tam przycisk zasilania. Ten sam przycisk zasilania wyłącza ekran poleceń i skutecznie wyłącza całą konsolę poleceń, nawigację, radio i multimedia. To również przypomniało mi o wątku, który ktoś zamieścił jakiś czas temu, pytając, czy jest sposób na wyłączenie radia. Uważałem, że więcej niż jedna osoba odpowiedziała, że należy nacisnąć przycisk wyciszania i że działa to podobnie do wyłączania radia. Wtedy pomyślałem, że to głupi projekt Mercedesa. Teraz, kiedy wiem, że JEST przycisk zasilania, niezależnie od tego, czy jest to rzeczywisty przycisk zasilania, czy przycisk zasilania wbudowany w pokrętło głośności, to ja teraz czuję się głupio. Jeśli chodzi o to, jak udało mi się wyłączyć ekran poleceń, nie wiedząc o tym, to dlatego, że włożyłem małą torbę z rzeczami, które kupiłem w Lowes, a jeden z przedmiotów wystarczył, aby nacisnąć przycisk zasilania i go wyłączyć.

Stargazer.
Czyste niebo
Och, cieszę się, że zamieściłeś ten post!! Pewnie dostałbym po głowie za niepotrzebną naprawę. 💕 Mój szczeniak nacisnął przycisk zasilania i wpadłem w panikę, kiedy zobaczyłem pusty ekran.

Dziś się przestraszyłem, kiedy zauważyłem, że mój ekran poleceń w moim GCL 300 z 2019 roku zrobił się czarny. Kiedy wrzuciłem samochód w tył, działał dobrze, ale kiedy zacząłem jechać, ekran nawigacji, ekran radia i ekran multimediów były czarne. Kiedy kilka minut później wróciłem do domu, kilka razy wyłączyłem i włączyłem mojego SUV-a i za każdym razem był czarny. Jedyny raz, kiedy ekran się włączył, to wtedy, gdy nacisnąłem 360-stopniowy FOV lub wrzuciłem samochód w tył. To powiedziało mi, że ekran działał, tylko coś innego nie działało. Poszedłem online, żeby zobaczyć, czy ktoś inny ma podobny problem. Na MBworld znalazłem na ten temat wątek. Ktoś wspomniał, że przycisk głośności działa również jako przycisk zasilania. Wróciłem do SUV-a, włączyłem go i spróbowałem. Znowu nie działało. Przez chwilę myślałem, że może będę musiał zabrać mojego nowego Benza do serwisu. Potem przyjrzałem się układowi konsoli w pobliżu podłokietnika i zobaczyłem, że jest tam przycisk zasilania. Nacisnąłem go i zadziałało. Ekran poleceń powrócił do życia. Do tej pory nie zauważyłem, że jest tam przycisk zasilania. Ten sam przycisk zasilania wyłącza ekran poleceń i skutecznie wyłącza całą konsolę poleceń, nawigację, radio i multimedia. To również przypomniało mi wątek, który ktoś zamieścił jakiś czas temu z pytaniem, czy jest sposób na wyłączenie radia. Wierzyłem, że więcej niż jedna osoba odpowiedziała, że należy nacisnąć przycisk wyciszania i to działało podobnie do wyłączania radia. Wtedy pomyślałem, że to głupi projekt Mercedesa. Teraz, kiedy wiem, że JEST przycisk zasilania, czy to rzeczywisty przycisk zasilania, czy przycisk zasilania wbudowany w pokrętło głośności, to ja teraz czuję się głupio. Jeśli chodzi o to, jak udało mi się wyłączyć ekran poleceń, nie wiedząc o tym, to dlatego, że włożyłem małą torbę z rzeczami, które kupiłem w Lowes, a jeden z przedmiotów wystarczył, żeby nacisnąć przycisk zasilania i go wyłączyć. Stargazer. Czyste niebo
DZIĘKUJĘ! Prawdopodobnie mógłbym to powiedzieć 1000 razy. Musiałem wyłączyć swój, kiedy czyściłem konsolę

Miałem ten sam problem. Ekran poleceń całkowicie się wyłącza bez powodu i czasami wraca po 10 minutach. Zazwyczaj dzieje się to, gdy rano uruchamiam samochód lub po wielu godzinach bez uruchamiania samochodu. To frustrujące, ponieważ multimedia nie działają, a kamera cofania również się nie włącza. Czy ktoś wie, w czym problem?

Naciśnięcie i przytrzymanie przycisku wysuwania w odtwarzaczu CD również uruchamia ponownie system. Miałem raz czarny ekran i spróbowałem ponownego uruchomienia i zadziałało.
Bardzo dziękuję Victor,
Tak, to zadziałało w moim GLC300 z 2017 roku, ten sam scenariusz (pierwsza awaria 4 miesiące temu - samochód ponad 7 lat!) Serwis MB cały czas mówi, że muszę kupić nowy akumulator. Próbuję sprawdzić, czy zdiagnozują / zaktualizują oprogramowanie w ramach mojej przedłużonej gwarancji ... F.

Miałem dziś mały strach, kiedy zauważyłem, że mój ekran poleceń w moim GCL 300 z 2019 roku zrobił się czarny. Kiedy wrzuciłem samochód w bieg wsteczny, wszystko działało dobrze, ale kiedy zacząłem jechać, ekran nawigacji, ekran radia i ekran multimediów były czarne. Kiedy kilka minut później wróciłem do domu, kilka razy włączyłem i wyłączyłem mojego SUV-a i za każdym razem był czarny. Jedyny raz, kiedy ekran się włączył, to wtedy, gdy nacisnąłem przycisk 360 stopni FOV lub wrzuciłem samochód w bieg wsteczny. To powiedziało mi, że ekran działał, tylko coś innego nie działało. Poszedłem online, aby zobaczyć, czy ktoś inny ma podobny problem. Na MBworld znalazłem na ten temat wątek. Ktoś wspomniał, że przycisk głośności działa również jako przycisk zasilania. Wróciłem do SUV-a, włączyłem go i spróbowałem. Znowu nie zadziałało. Przez chwilę myślałem, że będę musiał zabrać mojego nowego Benza do serwisu. Potem przyjrzałem się bliżej układowi konsoli w pobliżu podłokietnika i zobaczyłem, że jest tam przycisk zasilania. Nacisnąłem go i zadziałało. Ekran poleceń powrócił do życia. Do tej pory nie zauważyłem, że jest tam przycisk zasilania. Ten sam przycisk zasilania wyłącza ekran poleceń i skutecznie wyłącza całą konsolę poleceń, nawigację, radio i multimedia. To również przypomniało mi o wątku, który ktoś zamieścił jakiś czas temu, pytając, czy jest sposób na wyłączenie radia. Wierzyłem, że więcej niż jedna osoba odpowiedziała, że należy nacisnąć przycisk wyciszania i to działało podobnie do wyłączenia radia. W tamtym czasie pomyślałem, że to głupi projekt Mercedesa. Teraz, kiedy wiem, że JEST przycisk zasilania, niezależnie od tego, czy jest to rzeczywisty przycisk zasilania, czy przycisk zasilania wbudowany w pokrętło głośności, to ja teraz czuję się głupio. Jeśli chodzi o to, jak udało mi się wyłączyć ekran poleceń, nie wiedząc o tym, to dlatego, że włożyłem małą torbę z rzeczami, które kupiłem w Lowes, a jeden z przedmiotów wystarczył, aby nacisnąć przycisk zasilania i go wyłączyć.

Stargazer.
Czyste niebo
Założyłem to konto, żeby bardzo podziękować. Twój post bardzo mi pomógł. Mój samochód działa teraz, a wyświetlacz jest idealny 👌

Naciśnięcie i przytrzymanie przycisku wysuwania w odtwarzaczu CD również uruchamia ponownie system. Miałem raz czarny ekran i spróbowałem ponownego uruchomienia i zadziałało.
Bardzo dziękuję. Mój ekran zrobił się czarny w moim GLC 300 z 2017 roku. Próbowałem nacisnąć wszystko. Przeczytałem Twój post i przytrzymałem przycisk wysuwania i zadziałało. Mój ekran znowu się pojawił.

Mój GLC 300 z 2018 roku ma problem z wyłączającym się ekranem podczas cofania, a także radio i ekran włączają się i wyłączają regularnie. Naciskam przycisk zasilania, a radio i ekran włączają się ponownie. Jestem tym zniesmaczony, ale nie jestem skłonny zapłacić 6000 dolarów, aby później mogło to działać lub nie. Myślę, że to irytujące, ale nie jest to poważny problem z pojazdem, który wpływa na jego prowadzenie. Zastanawiam się, czy na mój przycisk zasilania coś się nie rozlało, ponieważ wydaje się lepki. Spróbuję to wyczyścić i zobaczyć, czy to pomoże. Cieszę się, że to nie tylko problem z moim samochodem, ale MB naprawdę musi przeprowadzić akcję serwisową, ponieważ wiedzą, że samochody mają ten problem.

Witajcie wszyscy. Miałem również problem z ekranem poleceń mojego GLC z 2016 roku. Zdarzały się sytuacje, w których uruchamiałem silnik samochodu, a ekran poleceń stawał się czarny. Żadne przyciski nie działały, poza klimatyzacją. Próbowałem wyłączyć silnik samochodu i włączyć go ponownie, ale bez reakcji. Próbowałem również nacisnąć przycisk wyłączania, a nawet przytrzymać go przez jakiś czas, ponownie bez reakcji. Ekran poleceń odzyskuje sprawność po pewnym czasie sam z siebie. Zabrałem samochód do oficjalnego serwisu samochodowego Mercendes w moim kraju i po prostu zrestartowali elektronikę i powiedzieli mi, że mam nadzieję, że błąd nie powróci. Jeśli powróci, będę musiał wymienić konsolę radiową, co kosztuje ok. 1800 euro. I zastanawiałem się... czy to rozsądne, żeby po czterech latach samochód miał taki problem? Czy ktoś jeszcze ma podobny problem? Czy ktoś znalazł rozwiązanie problemu? Dziękuję
Mam GLC 300 z 2019 roku - świetny samochód, ale mój ekran poleceń zrobił się czarny.
Diagnoza kosztuje 1000 dolarów, demontaż przedniego fotela pasażera w celu dostania się do okablowania i demontaż deski rozdzielczej w celu dostania się do panelu sterowania. 5 tys. dolarów za naprawę panelu, jeśli zajdzie taka potrzeba. Nie wiem, co o tym myśleć, ponieważ podobno jest to rzadkie.

21 - 31 of 40 Posts