Dziś się przestraszyłem, gdy zauważyłem, że mój ekran poleceń w moim 2019 GCL 300 zczerniał. Kiedy wrzuciłem samochód w tył, działało dobrze, ale kiedy zacząłem jechać, ekran nawigacji, ekran radia i ekran multimediów były czarne. Kiedy kilka minut później wróciłem do domu, kilka razy włączyłem i wyłączyłem mojego SUV-a i za każdym razem był czarny. Ekran włączał się tylko wtedy, gdy nacisnąłem 360-stopniowy FOV lub wrzuciłem samochód w tył. To powiedziało mi, że ekran działał, tylko coś innego nie działało. Poszedłem online, żeby zobaczyć, czy ktoś inny ma podobny problem. Na MBworld znalazłem na ten temat wątek. Ktoś wspomniał, że przycisk głośności działa również jako przycisk zasilania. Wróciłem do SUV-a, włączyłem go i spróbowałem. Znowu nie działało. Przez chwilę myślałem, że może będę musiał zawieźć mojego nowego Benza do serwisu. Potem przyjrzałem się bliżej układowi konsoli w pobliżu podłokietnika i zobaczyłem, że jest tam przycisk zasilania. Nacisnąłem go i zadziałało. Ekran poleceń powrócił do życia. Do tej pory nie zauważyłem, że jest tam przycisk zasilania. Ten sam przycisk zasilania wyłącza ekran poleceń i skutecznie wyłącza całą konsolę poleceń, nawigację, radio i multimedia. To również przypomniało mi wątek, który ktoś zamieścił jakiś czas temu, pytając, czy jest sposób na wyłączenie radia. Wierzyłem, że więcej niż jedna osoba odpowiedziała, że należy nacisnąć przycisk wyciszania i to działało podobnie do wyłączania radia. W tamtym czasie pomyślałem, że to głupi projekt Mercedesa. Teraz, kiedy wiem, że JEST przycisk zasilania, czy to rzeczywisty przycisk zasilania, czy przycisk zasilania wbudowany w pokrętło głośności, to ja teraz czuję się głupio. Jeśli chodzi o to, jak udało mi się wyłączyć ekran poleceń, nie wiedząc o tym, to dlatego, że włożyłem małą torbę z rzeczami, które kupiłem w Lowes, a jeden z przedmiotów wystarczył, żeby nacisnąć przycisk zasilania i go wyłączyć.
Stargazer.
Czyste niebo
Stargazer.
Czyste niebo