Mam GLC-300 z 2021 roku. Moje problemy z akumulatorem zaczęły się kilka miesięcy po zakupie. Ten problem jest bardzo powtarzalny, a samochód był w serwisie kilka razy w 2022, 2023 i 2024 roku. Zmienili akumulator trzy razy. Ostatni raz w grudniu 2023 roku, a w listopadzie 2024 roku problem zaczął się powtarzać.
Mimo że przypadek każdego z nas może być inny, zmagam się z tym i dokumentuję to od dwóch lat. Nigdy nie miałem problemu z uruchomieniem samochodu, jednak otrzymuję ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania akumulatora, jeśli nie jeżdżę samochodem przez co najmniej „20 minut” każdego dnia. Jak to?
Przeprowadziłem się bliżej biura około 3-4 miesięcy po zakupie samochodu. W ciągu tych 3-4 miesięcy nie miałem żadnych problemów. Moja codzienna trasa wynosiła 13 mil, 15-20 minut w każdą stronę. Kiedy się przeprowadziłem, moja trasa została skrócona do 3 mil, 5-7 minut w każdą stronę. Wtedy zaczął się problem.
Nie jeżdżę dużo, nigdzie nie jeżdżę i codziennie wracam do domu na lunch, dlatego jeżdżę średnio 9-10 mil dziennie, wliczając w to postoje w sklepie spożywczym po drodze.
Jeśli nie odbiegnę od mojej normalnej rutyny jazdy, DOKŁADNIE trzeciego dnia w aplikacji i na desce rozdzielczej pojawi się komunikat o niskim poziomie naładowania akumulatora po uruchomieniu pojazdu. Następnie muszę jechać samochodem przez co najmniej 20 minut, aby to rozwiązać, a następnie dokładnie po 3 dniach pojawi się ponownie, jeśli nie jeździłem WYMAGANYCH 20 minut.
Zdokumentowałem to, zrobiłem zdjęcia komunikatu na desce rozdzielczej i czasu... Przesłałem to do dealera.
Przez pierwsze kilka razy, kiedy poszedłem, nie mogli znaleźć żadnych problemów. Potem zdałem sobie sprawę, że prawdopodobnie byłem w cyklu 3-dniowym i musiałem przywieźć samochód, gdy komunikat miał się faktycznie pojawić, aby mechanik zobaczył komunikat na desce rozdzielczej, gdy uruchomi samochód.
Kiedy już przywiozłem samochód, gdy miał się pojawić komunikat, mieli samochód przez tydzień, próbując rozwiązać problem.
Ich rozwiązanie: Wymień akumulator
Ich powód: Klient nie jeździ samochodem wystarczająco często. Jeśli rocznie przejedzie się mniej niż 10 000 mil, akumulator ulegnie uszkodzeniu i utraci gwarancję...
Jeżdżę codziennie do pracy, codziennie wracam do domu na lunch, samochód nie stoi przez długi czas bezczynnie, chyba że w weekend postanowię nie wychodzić z domu. Przejeżdżam średnio 7000 mil rocznie. Ich wyjaśnienie nie miało sensu. A co z wszystkimi samochodami stojącymi na parkingu? Czy są uruchamiane, czy też jeżdżą tymi pojazdami przez 20 minut dziennie?
Poprosiłem o to na piśmie od Mercedesa, ale dealer nigdy mi tego nie wysłał. Mogę to mieć na bilecie serwisowym i w e-mailu.
Ostatnim razem, gdy wymienili akumulator (grudzień 2023 r.), pomyślałem, że problem został rozwiązany, ale podobnie, w ciągu kilku tygodni (styczeń 2024 r.) wróciłem z tym samym problemem, ale tym razem zobaczyłem wilgoć w obudowie tylnych świateł. Wymienili tylne światło, a problemy z ładowaniem zniknęły do listopada 2024 r. Myślałem, że to koniec problemu, dopóki niedawno komunikat nie zaczął się ponownie pojawiać.
W przeciwieństwie do niektórych innych użytkowników, nigdy nie miałem problemu z uruchomieniem samochodu. Zawsze uruchamia się bez problemu, jednak po pojawieniu się tego komunikatu WSZYSTKIE funkcje zdalne aplikacji są wyłączone. Zimą to denerwujące i zapłaciłem za usługi MercedesMe, których nie mogłem używać. MB stał się sprytny i postanowił pobierać od swoich klientów roczną opłatę za możliwość zdalnego uruchamiania samochodu. Nie pamiętam ostatniego samochodu, który posiadałem w ciągu ostatnich 20 lat, którego nie mógłbym uruchomić zdalnie za pomocą pilota.
Teraz mam zaplanowany powrót do dealera z powodu tego ciągłego problemu z akumulatorem. Wydaje się, że jest tu pewien schemat i dzieje się więcej, niż MB chce przyznać.
Większość z was wydaje się mieć ten problem dopiero krótko po zakupie pojazdu, w którym to przypadku przyczyną mogło być długie stanie samochodu na parkingu. Jednak osoby, które rutynowo mają ten problem, powinny monitorować czas jazdy samochodem i przejechane mile między każdym pojawieniem się komunikatu w podobny sposób, jak ja.
Podejrzewam, że wasze wyniki są prawdopodobnie podobne do moich (założę się, że każdy z modelem 2021 będzie miał dokładnie taki sam wynik jak ja, jeśli jeździ mniej niż 20 minut dziennie. Uważam, że właściciele z tym problemem powinni połączyć siły w pozwie zbiorowym. Zmagam się z tym od 2021 roku i w poniedziałek wracam do dealera z tym samym cholernym problemem.
Sprzedawcy dealera wciąż dzwonią, próbując namówić mnie na wymianę...
Serio, chociaż uwielbiam ten samochód, czy naprawdę myślą, że kupię kolejnego MB po tym, jak od roku, w którym go kupiłem, zmagam się z problemami z akumulatorem? Jak powiedziałem, nie jeżdżę dużo (2021 z przebiegiem zaledwie 28 tys. mil), ale to nie powinno powodować problemów z akumulatorem, jeśli jeżdżę samochodem codziennie, niezależnie od tego, jak daleko lub jak długo.
YMMV